Загроза вибуху в аеропорті та на 51 об’єкті Харкова виявилася фейковою

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці перевірили повідомлення про мінування 52 об’єктів у Харкові, яке адійшло на електронну пошту поліції 12 серпня.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

“Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили. Евакуація громадян не проводилась”, – йдеться в повідомленні.

В ході перевірки інформації правоохоронці ретельно обстежили 21 житловий будинок, 22 торговельних центри, 8 медичних установ та аеропорт. Під час оглядів місць подій та прилеглих територій вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин не виявлено. Відвід транспорту не здійснювався.

Вирішується питання щодо кваліфікації подій за Кримінальним кодексом України.

Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння вказаних кримінальних правопорушень.

Як повідомляв ХарківTimes,  12 серпня на електронну пошту поліції надійшло повідомлення про закладення вибухівки в 52 об’єктах в Харкові. Користувачі соцмереж повідомляють, що перевіряють на замінування, зокрема, торговельні центри “Французький Бульвар”, “Платінум Плаза”, “Призма”, “Караван молл”, “Павловський”, “Атріум”, “Магелан”, “Підземне місто”, “Терра”, “Екватор”, “Шок”, “Епос”, “Сан-Сіті плаза”, універмаг “Харків”.